Jótékonysági futást szerveznek a Népkertben Bence gyógyulásáért

Megosztás

A miskolci VeloRunCoffee Sportegyesület november 5-én, vasárnap 9 órától jótékonysági futást rendez a népkerti futókörön.

Céljuk, hogy a 8 éves Bence gyógyulását elősegítsék.

Bence 8 éves koráig egészséges kisfiú volt. Idén szeptemberben – ikertestvérével együtt – kezdte volna az első osztályt, azonban egy júniusban diagnosztizált rosszindulatú daganat közbeszólt. Bence az édesanyjával azóta kórházban van, folyamatos gyógykezelés alatt áll, átesett már több kemoterápián. Hamarosan megműtik, eltávolítják a daganatot, azonban a teljes gyógyulás érdekében utókezelés vár rá.

Tekintettel arra, hogy Bencének egy súlyos lágyrészi daganata van, erősen javasolt az úgynevezett protonterápia. Utóbbi kezelést – melynek igen magas a költsége – a TB már nem finanszírozza. A mostani jótékonysági futás célja, hogy adományt gyűjtsenek a kezelés költségeire.

A rendezvény lényege, hogy az 1 kilométeres futókörön legalább két kört kell megtenni futva, vagy gyalogolva. A rendezvényen való részvétel regisztrációköteles. Előregisztrálni ITT lehet.

Az előregisztráció határideje november 4., szombat, 20 óra. A részvételi díj a gyerekek esetén 1 ezer forint, felnőttek részére 1500 forint. Természetesen szívesen vesznek nagyobb felajánlásokat is.

Helyszíni nevezés is lehetséges a rendezvény napján, 8:30-8:50 között. Helyszíni regisztráció esetén a regisztrációs díj, vagy az ettől nagyobb adomány a kihelyezett adománygyűjtő ládába helyezhető el. Azon online regisztráltak, akik átutalták a részvételi díjat, nyereménysorsoláson vesznek részt.

Aki nem tud részt venni a rendezvényen, de szívesen segítené Bence gyógyulását, a rendező egyesület CIB Bank-nál vezetett 10700086-74192061-51200002 számlájára utalhatja felajánlását, úgy, hogy a közleménybe beírja: „Adomány Bence gyógyulásáért!”

A vasárnapi programban 8:50-kor a megnyitó szerepel, ahol Veres Pál, Miskolc polgármestere köszönti az egybegyűlteket. 9 órakor lesz a tömegrajt. Amennyiben a résztvevők száma azt indokolja, 1 perces idősávokban indítják a futócsoportokat. 9:30- kor a Factory Sport Aréna rolleresei tartanak látványosnak ígérkező bemutatót. Aki nem ér oda a rajtra, 11 óráig bármikor teljesítheti a 2 kilométeres távot – írja a Minap.hu.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek